dijous, 10 de setembre del 2015

DOBLET A PONENT

La Tarragona Dansa guanya els concursos de Vilanova de Bellpuig i les Borges Blanques durant el seu stage per terres lleidatanes

Font imatge: Marc Rovira
COMUNICACIÓ | FSTLL
sardalleida.org
 
Les colles sardanistes de les terres de Lleida tenien una agenda ben plena aquest cap de setmana. Vilanova de Bellpuig acollia el concurs tradicional de festa major dissabte, i les Borges Blanques ho feien diumenge. A més, a Encamp, a Andorra, també s'organitzava un concurs fora de campionat.
Tot un repte per les rotllanes lleidatanes i per la colla Tarragona Dansa que, d'stage per les terres de Ponent, va destacar per sobre de les colles de la zona i es va imposar en els dos concursos puntuables, Vilanova i Borges.
 
La colla Dolç Infern es va fer el segon lloc a Vilanova mentre i la van seguir la colla Xalem, els amfitrions de la colla Sol Ixent i la colla Verge del Miracle de Balaguer. La colla Santa Maria de les Franqueses, també de Balaguer, va tancar la classificació. El concurs, que a última hora es va canviar d'ubicació, va ser seguit per desenes de persones a la plaça de l'Anjua que, minuts després de repartir els premis, va ser escenari de l'assaig d'un punter de la Via Catalana que es farà aquest divendres a la Meridiana de Barcelona.
 
En la categoria infantil, l'Escarlata de Lleida va superar l'esclat de Primavera d'Almacelles i els Demà Jovencells de Cervera, mentre que en la juvenil, la Guspira va ser l'única colla que hi va participar. Justament en la categoria aleví, els Dimoniets van guanyar la colla Sardanista Saltem i Ballem que va debutar a Vilanova, formada per alumnes que han participat al programa d'aprenentatge de la Federació.

A les Borges Blanques, la colla Dolç Infern no hi va ser present perquè va anar al Bàsic d'Honori van ser els de Bellvís els qui es van endur la segona posició. Les Roques Blaves de la Passió, d'Esparraguera, una de les colles convidades, va passar per davant dels Jovencells de Cercera, la Verge del Miracle de Balaguer i de la Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig. L'Alguairenca, la Brut Natura, amfitrions, i la ferma de Ponent, de Bellpuig, van tancar la segona classificació del cap de setmana.

Els propers concursos seran a Solsona, dissabte, i a Tàrrega, diumenge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada